Mladi Nikšića

Branislav Brano Mićunović i Radojica Rajo Božović nikada nisu saslušani zbog prebijanja novinara Mladena Stojovića, iako se pominju u službenoj zabilješci, prenose Vijesti.

To je sinoć gostujući na TV Vijesti rekao Nikola Marković, predsjednik Komisije za praćenje istraga napada na novinare.

On i advokat Dalibor Tomović konstatovali su između ostalog da nadležni ni u drugim slučajevima napada na novinare ne rade ništa, pa je došlo do zastare u slučaju paljenja vozila “Vijesti”, a naredne godine zastarijeva i predmet aktiviranja bombe ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića.

Govoreći o slučaju Stojović, Marković je rekao da policajci tada nijesu ni uzeli otiske iz stana novinara iz Bara, te da ni tragovi krvi nijesu vještačeni.

Objasnio je da su policajci nakon prebijanja novinara napravili dvije službene zabilješke i zaveli ih pod istim brojem.

“U jednoj su pomenuti Mićunović i Božović, a u drugoj ih nema”, kazao je Marković.

Dodao je da i u tom slučaju za nekoliko mjeseci nastupa zastara, dok je advokat Tomović tvrdio da je taj slučaj već zastario.

Marković je objasnio da mu je iz tužilaštva rečeno da zastara nastupa u maju 2018. godine.

“U tom slučaju nikada nije vođena istraga, već samo izviđaj, ili kako se ranije zvalo pretkrivični postupak”, kazao je Tomović.

Stojović je napadnut 23. maja 2008. godine oko 22 sata dok je sjedio za računarom u porodičnom stanu u centru Bara.

Tada je, kako je ispričao policiji, osjetio jak bol u vilici nakon čega je izgubio svijest. Sat i po nakon toga u njegov otključani stan stigla je ekipa Hitne pomoći i zatekla ga kako, u gotovo nesvjesnom stanju, leži na trosjedu u dnevnoj sobi.

Stojović je uboden, najvjerovatnije, šilom zbog čega je došlo do preloma donje i gornje vilice. On je nekoliko dana nakon zamršenog slučaja operisan na Odjeljenju maksilofacijalne hirurgije u KC.

Stojović je kao dugogodišnji sportski novinar pisao o namještanju fudbalskih utakmica i uticaj kriminogenih struktura na domaći fudbal.

Iste godine kada je napadnut pristao je da za “Insajder” TVB92 govori o mešetarenjima u srpsko-crnogorskom fudbalu. U razgovoru za “’Insajder”, Stojović je, ne izbjegavajući pominjanje imena koja su se dovodila u vezu sa širom sportskom kriminalnom mrežom, govorio o detaljima vezanim za prevrate u Fudblaskom savezu Jugoslavije 2000. i 2001 godine, te atentat na generalnog sekretara FSJ Branka Bulatovića. U serijalu “Pravila igre” pominjao je i imena osoba koje su tokom devedesetih bile na čelu fudbalskih klubova “Obilić”, “Sutjeska” i “Zeta” – Željka Ražnatovića Arkana, Mićunovića i Božovića.