Trener košarkaša Sutjeske, Dušan Dubljević, kazao je da nakon poraza od Cibone ima moralnu obavezu da rukovodstvu kluba ponudi ostavku. Sutjeska je večeras u Nikšiću, u devetom kolu ABA lige, poražena od Cibone 80:68.

Dubljević je kazao da nije lako vratiti se u igru nakon toliko izgubljenih partija i svih problema koje imaju.

“Moralna obaveza mi je da upravi kluba ponudim ostavku nakon pet poraza u nizu. Nijesmo uspjeli da odgovorimo na njihovu igru u nastavku. Imali su mnoštvo ofanzivnih skokova. Ostavku nudim zbog sebe, odnosa prema klubu u kome sam trenerski ponikao. Ovaj tim može, igrači mogu, ali ovaj put nije uspjelo”, kazao je Dubljević.

Nikola Žižić, igrač Sutjeske kazao je sinoć da ostaje žal zbog poraza.
“Igrali smo dobro, imali šansu za pobjedu, ali su presudile trojke Florensa sa velike udaljenosti. Ovaj rezultat svakako nije realan, jer smo imali mnogo problema sa povredama i nadam se da ćemo iz svega izaći mnogo jači”, kazao je Žižić.

Trener Cibone Slaven Rimac kazao je sinoć nakon utakmice da su im išle na ruku lične greške Pavlićevića.
“Osjetio se i veliki pritisak kod igrača Sutjeske. Falilo im je mirnoće u završnici, za šta je zaslužna i naša odbrana. Zanimljiva utakmica u kojoj se pobjednik nije znao sve do posljednja tri minuta igre”, kazao je Rimac.

Sutjeska u debitantskoj sezoni u regionalnoj ABA ligi, poslije devet odigranih kola, ima skor od dva trijumfa i sedam poraza.