Trener košarkaša Sutjeske, Dušan Dubljević, kazao je da je siguran u maksimalno odgovoran pristup njegovih igrača u Novom Mestu i da očekuje da će odigrati dobar meč i pokušati da iznenade domaćina.

Krka i Sutjeska odigraće sjutra u Novom Mestu utakmicu desetog kola ABA lige.

Dubljević je kazao da je, nakon teškog poraza u prošlom kolu od Cibone, pozitivno što su se Nikola Žižić i Nikola Korać oporavili od povreda, kao i da se Aleksa Popović polako uklapa u sistem treninga i igre.

“Gostujemo ekipi koja se nalazi u dobroj formi, predvođena iskusnim igračima na unutrašnjim pozicijama Jurom Lalićem i Ivom Ivanovim, a odlično ih prati talentovana spoljna linija. Siguran sam u maksimalno odgovoran pristup mojih igrača i očekujem da pružimo dobru partiju“, rekao je Dubljević.

Centar Draško Albijanić kazao je da će u Novom Mestu imati težak zadatak da zaustavi visoke igrače domaćina.

“Očekuje nas težak meč. Krka je veoma kvalitetna ekipa koja je lošije startovala, ali posljednjih nekoliko kola igraju odlično i sa pet pobjeda nalaze se u gornjem dijelu tabele. Mi ćemo dati sve od sebe i pokušati da ih iznenadimo. I dalje imamo malih problema sa povredama, ali nadam se da ćemo do početka meča biti kompletni”, rekao je Albijanić.

Sutjeska je u prvih devet kola debitantske sezone u ABA ligi ostvarila dvije pobjede, a gostovanje u Novom Mestu dočekuje poslije serije od pet uzastopnih poraza.

Krka je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila pet pobjeda i četiri poraza.

Subotnji duel u dvorani Leon Štukelj počeće u 17 sati.