Otvaranje izložbe slika autorke Milene Mile Vladisavljević upriličeno je sinoć u foaeju Nikšićkog pozorišta.

Milena Mila Vladisavljević slikarstvom se bavi od rane mladosti, a prvi put izlaže u Sarajevu 1975. godine. Do sada je imala 35 samostalnih izložbi i više od 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je na više od 35 međunarodnih likovnih kolonija. Član je ULIKS-a iz Pule od 1996. godine.

„Kao što pozorište imitira život tako i slike Mile Vladisavljević svojom senzibilnošću imaju interesantan i originalan pristup svemu onome što u biti čini život čovjeka. Njeni radovi odišu životom, susret čovjeka sa svim čarima prirode kroz razigranu simfoniju boja. Njeni radovi plijene ekspresijom, ljubavi prema prostoru i čovjeku, kazao je Zoran Bulajić, direktor Nikšićkog pozorišta.

On je kazao i da su se u pozorištu rado odazvali da budu domaćini izložbe impresivnih radova Milene Vladisavljević.

„Kad prošetah Crnom Gorom, možemo reći i za slike Mile Vladisavljević. Mila je postopice prošetala Crnom Gorom. Ona je od plavoga mora na jugu pa do sniježnih zora i gora na sjeveru koračala, sanjala otvorenih očiju, pamtila, jer ljepota nije u ljepoti, ljepota je u očima koje gledaju. Zato slike Mile Vladisavljević govore. One su svaka priča za sebe. Mila živi daleko od Crne Gore, ali je dušom u Crnoj Gori. Za našu Milu daljine ne postoje. Slika je uvjek prava poruka, a poruka njena u sebi sadrži ljepotu, prijateljstvo, ljubav koju ona nalazi u žuboru i u onim nevremenima kada se prst pred okom ne vidi, kako kažu stari. I tamo gdje je sniježna lavina ima ljepote, samo je treba umjeti vidjeti, kao što to Milena uspješno decenijama čini“, kazao je otvarajući izložbu Dragan Mitov Đurović, generalni sekretar Saveza Udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore.

Autorka, se zahvalila svima prisutnima na podršci, posebno organizatorima večeri

Udruženju boraca NOR-a i antifašista i JU Nikšićko pozorište.

Moderator večeri bila je Vesna Kovač, dok je muzička pratnja bila Milica Vukotić, učenica osmog razreda OŠ „Luka Simonović“.

Izložba „Crnom Gorom“ Milene Vladisavljević biće otvorena 15 dana.

loading…