Crveni krst Crne Gore tokom Sajma knjiga i obrazovanja, koji se održava od 2. do 9. maja u Delta city-u, organizovao je humanitarnua akciju – prikupljanje knjiga za biblioteke osnovnih škola na seoskom području. Prikupljena pomoć će biti podijeljena osnovnim školama u seoskom području, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Povodom Svjetskog dana Crvenog krsta, u ponedjeljak 8. maja sa početkom u 16 sati, za sve zainteresovane CKCG organizuje predavanje na temu “Imamo sviijet volonterizma za tebe”. Volonteri Crvenog krsta će kroz konkretne primjere svog angažmana predstaviti programe i načine volontiranja u Crvenom krstu.

“Drago nam je što imamo priliku da naš rad predstavimo i na Sajmu knjiga i obrazovanja, jer smatramo da se kroz djelovanje u našoj organizaciji mogu steći značajna znanja i vještine, kroz proces neformalnog obrazovanja. Pored toga, bitno je što imamo mogućnost da posjetiocima sajma, a posebno mladim ljudima, predstavimo značaj volontiranja, jer se kroz takve angažmane daje značajan doprinos društvu, koje tako postaje kvalitetnije. Pored edukativnog, naše učešće na sajmu ima i humanitarni karakter, jer ćemo prikupljati pomoć za biblioteke osnovnih škola u seoskom području, pa se nadamo da će posjetioci sajma iskazati humanost i solidarnost i da ćemo na taj način dati doprinos unaprjeđenju kapaciteta u što većem broju škola”, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.