Site icon Mladi Nikšića

Dodjeljene stipendije za pet najboljih studenata

 

Nakon završenog konkursa juče je predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka Dragoljub Radulović uručio rješenja o stipendiranju najboljih studenata iz ove mjesne zajednice.

Iako je ove godine konkursom bilo predviđeno stipendiranje četiri studenta, Savjet je odlučio da stipendira svih petoro prijavljenih studenata, a mjesečni iznos stipendije biće 70€. Uz rješenja o stipendiranju studenti su dobili i prigodne poklone.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragoljub Radulović je kazao da mu je ovo jedna od najomiljenijih aktivnosti koju organizuje mjesna zajednica ,,Župa’’ ,,Kroz ovu aktivnost na jedan skroman način uvažavamo mlade ljude koji su se opredijelili da sticanjem znanja na najbolji način predstavljaju svoje mjesto, a isto tako sebe visoko rangiraju na društvenoj lestvici. Želim da vjerujem da će ova stipendija svima vama dati podstrek da ubuduće nastavite da nižete uspjehe, da to svoje znanje prenosite ovdje, u svojoj državi, na buduće generacije i da ne izgubite iz vida svoje mjesto za koje očekujem da ćete biti pokretačka razvojna snaga, jer sa vama naše mjesto ima budućnost.’’

On je poručio ovim mladim ljudima da budu primjer generacijama koje dolaze, uz uvjeravanje da će MZ ,,Župa’’ nastojati da i u narednom periodu pokreće aktivnosti koje će dovesti do što boljeg položaja župske mladosti.

,,Moto mjesne zajednice ,,Župa’’ ,,ulaganje župsku mladost’’, je najbolje ulaganje. Župa je na vas ponosna.’’ zaključio je Radulović prilikom uručenja nagrada.

Dobitnici stipendija za ovu školsku godinu su: Marojević Slobodanka student Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom studiranja 9.67, Marijana Mirković, student medicinskog fakulteta sa prosečnom ocjenom 9.25, Čvorović Andjela student Filozovskog fakulteta sa prosečnom ocjenom 10 i Peković Mirjana student Filološkog fakulteta sa prosečnom ocjenom 9.55 i Bečanović Milivpoje student Filološkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.10.

Izvor: Zupatoday

Exit mobile version