U okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta Opštinska organizacija iz Nikšića uručila je priznanja najaktivnijim članovima – dobrovoljnim davaocima krvi, prenose Vijesti.

Priznanja je dobilo 28 davaoca koji su 20 i 18 njih koji su 30 puta dali dragocjenu tečnost. Željko Mirković i Radovan Petranić su se čak 50 puta upisali kao dobrovoljni davaoci krvi, a Aleksandar Vujković, Zoran Janković i Dragan Simović, 40 puta.

Prostorije opštinske organizacije posjetili su i mališani iz vrtića “Pčelica” za koje je organizovana i radionica, a omladinci Crvenog krsta, inspirisani emisijom ‘Dnevnica’, radili su u raznim privatnim firmama kako bi zaradili ‘dnevnicu’ koja će biti uplaćena Udruženju mladih sa hendikepom.

Sjutra će u kafiću “Propaganda” biti održano humanitarno karaoke veće, a novac će takođe biti uplaćen osobama sa invaliditetom.

U subotu će biti održano opštinsko takmičenje iz prve pomoći, a aktivnosti povodom ”Nedjelje Crvenog krsta”, koja se ove godine održava pod sloganom „Svuda za svakoga“, biće završene u nedjelju, 14.maja, kada je planirano druženje sa pripadnicima romske i egipćanske populacije pod nazivom „Zajedno možemo mnogo“.