Na podgoričkom Trgu Republike večeras će biti organizovan doček pravoslavne Nove godine, uz poruku građanima – Ne u rat, ne u NATO.

Svečanost organizuju stranke, koje predvode Nova srpske demokratija (NOVA) i Demokratska narodna partija, i udruženja građana koje se protive učlanjenju Crne Gore u NATO.

To će biti prvi put, poslije 2003. godine, da su u organizaciju ove manifestacuje uključene političke partije. Prethodnih godina doček pravoslavne Nove godine organizovala je Srpska pravoslavna crkva na platou ispred crkve Svetog Đorđa.

Organizatori su najavili da na svečanosti, koja će početi u 20 sati, neće biti političkih govora, već samo pjesme i zabave. Učestvovaće pjevači Ivana Selakov, Nemanja Stevanović i grupe DST i Akademija.

Poslije ponoćnog vatrometa, sa trga će krenuti litija ka Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, gdje će moleban obaviti mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije.

Funkcioner NOVE Milutin Đukanović kazao je da je skup prijavljen blagovremeno i da su ispunjeni svi zakonski uslovi za njegovo održavanje.