mladi nk

U JU Gimnazija ,,Stojan Cerović”, Nikšić, organizovana je dodjela diplome ,,Luča” najboljim gimnazijalcima sa zavidnim uspjehom. Upravo tim povodom, maturantima se obratio i direktor ove javne ustanove, Dr Boris Nikolić.

 
“Izuzetno sam srećan što mi je pripala čast da se danas obratim onima koji su najbolji, onima kojima pripada budućnost našeg grada i naše države. Najveća odgovornost pripada najboljima, dakle, vama i zato sjutra i preksjutra i svakoga dana radite na sebi .Usavršavanje, rad na sebi, učenje, spoznavanje sebe i svijeta oko sebe, čini vas boljim ljudima. Jasno vam je da smo ponosni na vas i da u vama vidimo one koji će nas zamijeniti u svim oblastima privrednog i društvenog života. Želio bih da ovaj dan pamtite kao podstrek za sve vaše buduće uspjehe i da vam ništa na ličnom i profesionalnom planu, dok budete rasli i sazrijevali, ne padne teško”, ističe direktor nikšićke Gimnazije, Boris Nikolić.
“Moja poruka vama je da se ne trkate sa životom i da ne gubite vrijeme. Uživajte u slobodi i privilegijama koje samo mladost pruža, ali svakoga dana učinite nešto što će taj dan da učini smislenim, jer je taj dan nešto što vam niko neće vratiti. Proširite svoje vidike, putujte, otkrijte svijet. Radujte se svojim uspjesima, ali nikada nemojte prestati da budete nezadovoljni sobom i nemojte se miriti sa onim kako stoje stvari, jer uvijek mogu biti bolje. Nije bitno da budete najbolji, bitno je samo da date svoj maksimum i najbolje od sebe u svemu što radite”, poručio je direktor maturantima.
Za kraj poručuje.,, Ako vas životni put odvede do vrha, sjutra kada budete najuspješniji ili najbolji, nemojte zaboraviti one koji iz subjektivnih ili objektivnih razloga nijesu dostigli visine na kojima ćete se vi kretati.Uspjeh u školi jeste postignuće i to postignuće se ocjenjuje u školi, ali biti dostojan zvanja je lekcija koja se ne ocjenjuje u školi, ona se ocjenjuje u životu.”
Izvor: Grad kulture