Osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i koje nemaju radnog iskustva mogu se do sjutra do 14 sati, prijaviti za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem.

Potencijalni korisnici Programa koji su se već registrovali za učešće imaće mogućnost da završe postupak prijavljivanja i izaberu poslodavce, zaključno sa subotom, 28. novembra do 14 sati, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, prenosi Portal Kodex.

Kandidati će u ovom periodu, odnosno do 28. novembra, preko svog korisničkog naloga, moći da mijenjaju izabrane preferencije.

Program stručnog osposobljavanja omogućava osposobljavanje kod izabranog poslodavca u periodu od devet mjeseci.

Za rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama, odnosno osnovnim i srednjim školama, mogu se prijaviti samo visokoškolci koji su završili studije obima 240 kredita u trajanju od četiri godine, u skladu sa propisima, objašnjavaju iz Ministarstva.

Prijave se podnose preko portala e-uprave, na kojem su objavljena i uputstva za prijavu.

Svi koji su zainteresovani da u obave stručno osposobljavanje u NVO Mladiinfo Montenegro za više informacija nas mogu kontaktirati na e-mail: mladiinfomontenegro@gmail.com.