Site icon Mladi Nikšića

Djecu treba motivisati na ples

Na Svjetskom prvenstvu u hip-hopu, održanom od 17. do 20. oktobra u Kopenhagenu, u Danskoj, u organizaciji International Dance Organization, Crnu Goru su predstavljali članovi nikšićkog plesnog kluba “Royal” i barskog “Habanera”, prenose Vijesti.

Iako su se vratili bez medalje pokazali su da u Crnoj Gori iz godine u godinu stasava sve veći broj mladih plesača. Ono što je posebno zanimljivo je da je nikšićki “Royal” po prvi put nastupio i sa takmičarima koji imaju smetnje u razvoju.

“Po ugledu na ostale članice svjetske federacije po prvi put naš plesni klub je učestvovao sa djecom sa smetnjama u razvoju koja su stigla do finala i osvojila šesto mjesto u kategoriji koja se naziva Integrative Para”, kazali su Miloš Adžić i Nikolina Giljen iz ”Royala”.

Rad sa djecom koja imaju smetnje u razvoju predstavlja za njih lijepo iskustvo i nadaju se da je to tek početak jedne uspješne saradnje. Ostali takmičari plasirali su se u osminu i četvrtinu finala pobjedivši više od pola učesnika sa četiri kontinenta (Evropa, Sjeverna Amerika, Azija i Afrika).

“Nadam se da će ovo motivisati sve roditelje, kao i djecu koja se bave plesom, da nastave time da se bave i da jednoga dana donesu svjetsku medalju kući i postanu jedni od poznatih svjetskih koreografa u svijetu”, poručili su Adžić i Giljen uz napomenu da su u “Royalu” snimili novi plesni video u saradnji sa “Drone” studijom, Milošem Tomaševićem i Josifom Perovićem.

Narednog mjeseca 70 članova “Royala” pokazaće što su naučili iz hip hopa i latino plesa na otvorenom prvenstvu koje će se održati u Makedoniji. I za narednu godinu u planu je nekoliko otvorenih turnira, kao i pripreme i odlazak što većeg broja takmičara na svjetsko prvenstvo, u Poljskoj, i evropsko, u Njemačkoj.

Exit mobile version