Učenici tri osnovne i jedne srednje škole iz Nikšića i sa Žabljaka imali su priliku da se ove sedmice upoznaju sa osnovama poreskog sistema.

Predavanja su, u okviru projekta „Edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o poreskom sistemu Crne Gore“ ove sedmice održana u nikšićkim osnovnim školama „Luka Simonović“ i „Ratko Žarić“, kao i u Osnovnoj školi „Dušan Obradović“ i Srednjoj školi „17. septembar“ na Žabljaku.

„Predavanjima koja su održana na Žabljaku i u Nikšiću završava se edukacija učenika osnovnih i srednjih škola za ovo polugodište“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Projekat „Edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o poreskom sistemu Crne Gore“ realizuje se uz podršku Ministarstva prosvjete i do sada je sprovođen po utvrđenom planu i programu za prvo polugodište školske 2015/2016. godine.

„S obzirom na interesovanje i kooperativnost koju su osnovci i srednjoškolci pokazali tokom edukacije, sa sigurnošću se može konstatovati da je Projekat u potpunosti opravdao svoju namjenu“, naveli su iz Ministarstva.

Kako navode, nastavak aktivnosti na sprovođenju tog projekta planiran je za sredinu februara naredne godine.