U Osnovnoj školi „Ratko Žarić” je obilježen Dan ustanove koja radi već 142 godine. Predstavnici uprave škole položili su cvijeće na bistu revolucionara Ratka Žarića čije ime škola nosi već 61 godinu. Direktor Vlastimir Medojević kazao je da za njima, uprkos okolnostima u poslednjih nekoliko mjeseci, još jedna u nizu uspješnih školskih godina.

“Kao i prethodnih godina ispraćamo sjajnu generaciju od 105 polumaturanata od kojih su 25 učenika ostvarili pravo na diplomu „Luča”. To je generacija koja je svojim ponašanjem i marljivim učenjem kroz devetogodišnje školovanje očuvala ugled i dostojanstvo naše škole”, istakao je Medojević.

Dobitnici diplome „Luča” su; Đorđe Dubljević, Lana Knežević, Jovana Matijašević, Iva Tadić, Sofija Vučurović, Sofija Vulanović, Lana Bigović, Jelena Eraković, Jelena Dačević, Danka Milić, Jovana Maksimović, Petar Vujadinović, Dunja Vučinić, Anastasija Bojić, Dimitrije Knežević, Saška Ljujić, Jovana Mićanović, Filip Milović,Uroš Vujisić, Borislav Zečević, Bojana Dorongić, Zoja Čanović, Dunja Đurović, Pavle Đurović i Jelena Grubač.

Tokom školske godine ostvareni su značajni rezultati na raznim takmičenjima. Dušanka Vujičić proglašena je za najbolju nastavnicu svijeta u konkurenciji 70 zemalja, učenici, članovi Koding kluba i njihova koordinatorka Sonja Mićunović sa saradnicima osvojili su prvo mjesto na Nacionalnom takmičenju u kodiranju za osnovne škole na mikrobit uređajima u organizaciji Britanskog savjeta pod nazivom „Škola za 21. vijek”.Učenica Aleksandra Prodanović, čiji je mentor Jelena Doknić, osvojila je drugo mjesto na državnom takmičenju iz engleskog jezika.

Izvor: Dan