Studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića u ime Univerziteta Crne Gore učestvovali su na Festivalu sportskih igara u Turskoj, prenose Vijesti.

Na manifestaciji, koja se održala pod pokroviteljstvom turske federacije “Sport za sve” i ministarstva obrazovanja Turske, učestvovalo je više stotina učenika i studenata.
“Manifestacija je organizovana u čast 102. godišnjice bitke na Gazipolju. Pored sportskih disciplina organizovane su i zabavne igre i bogat kulturno-umjetnički program, a studenti su mogli da vide i čuju tradicionalne igre i pjesme ovog kraja”, kazao je mr Rajko Milašinović, koji je predvodio crnogorsku univerzitetsku delegaciju.
Učesnici manifestacije imali su priliku da nauče dvije tradicionalne igre iz Crne Gore – bacanje kamena s ramena i plovku, koje su nikšićki studenti demonstrirali u okviru prezentacije tradicionalnih sportskih igara iz svoga kraja.
Studenti su tokom manifestacije imali priliku da organizovano obiđu istorijske znamenitosti poluostrva na kome se nalazi grad Canakkale, među kojima su Troja i Gazipolje.
Univerzitetsku delegaciju su predstavljali studenti Blažo Jabučanin, Danilo Džaković, Neda Vujadinović, Ivan Vuković, Dragan Baćović, Nina Vujadinović, Jadranka Pavićević i Tina Minić, a festivalu je prisustvovao i dekan Fakulteta za sport doc.dr Stevo Popović.