Mladi Nikšića

U Sali Sportskog i kulturnog centra UCG sinoć je odigrana finalna i utakmica za treće mjesto šestog izdanja Studentskog kupa Crne Gore u rukometu.

“Ekonomisti su lakše nego što se očekivalo odbranili tron. Oni su u finalu savladali velikog rivala, ekipu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, rezultatom 17:11. Predvođeni fantastičnim lijevim bekom Lipovinom od starta su nametnuli svoj ritam igre pa su već u desetom minutu imali prednost od 6:3. U tim trenucima na golu Ekonomista blistao je seniorski reprezentativac Crne Gore Nikola Matović, koji je poluvrijeme završio sa fantastičnih 12 odbrana, pa su igrači Ekonomskog fakulteta na odmor otišli sa samo 4 primljenja gola sa solidnom prednošću od 8:4″, navodi se u saopštenju.

Kako navode u ekipi Ekonomskog fakulteta istakao se Dejan Lipovina sa sedam postignutih golova, Joksimović je postigao četiri gola a na golu je fantastični Matović sakupio 20 odbrana i odbranio jedan sedmerac.

“U ekipi Fakulteta za sport jedini raspoloženi igrač bio je Nikola Čukić sa 4 postignuta gola. U uvertiri finala Studentski dom je porazio ekipu Elektrotehničkog fakulteta. ETF je počeo furiozno, već u šestom minutu imali su prednost 5:0 ali je Studentski dom konsolidovao redove i odbranama Lutovca preokrenuo, ali je na poluvremenu ipak bilo neriješeno 9:9. U nastavku je Studentski dom pojačao ritam i trijumfovao rezultatom 21:16. U ekipi Studentskog doma istakli su se Šabović i Radičević sa po sedam golova, dok je golman Lutovac imao 13 odbrana i jedan sedmerac. U ekipi Elektrotehničkog fakulteta Perović je postigao 6 a u stopu ga je pratio Zindović sa 5 postignutih pogodaka”, dodaje se u saopštenju.