Site icon Mladi Nikšića

DF pozvao opozicionare da napuste parlament

 

Demokratski front  pozvao je večeras sve opozicione poslanike, osim onih iz Pozitivne Crne Gore, da napuste parlament do formiranja prelazne vlade koja je, kako su kazali, preduslov za održavanje fer i poštenih izbora.

Poslanik DF-a, Slaven Radunović, poručio je večeras sa protesta ispred državnog parlamenta,  da je ovo način borbe kakav u Crnoj Gori još nije viđen. Prema njegovim riječima, ovakvi protesti su vid borbe koji je dao rezultat u svim bivšim komunističkim državama.

On je svim onima koji se ne slažu sa ovim vidom borbe, ponudio sporazum o minimumu političke saglasnosti, kojim se, kako kaže razrješava Vlada Mila Đukanovića.

On je naveo da su sporazum do sada podržali nezavisni poslanici Mladen Bojanić, koji je i večeras prisustvovao protestu, i Obrad Gojković, poslanik Pokreta za Pljevlja Novica Stanić a, kako je kazao, spremni su da ga prihvate i poslanici Neven Gošović i Velizar Kaluđerović ukoliko ga i ostali potpišu.

Učesnici protesta su minutom ćutanja odali poštu policijskom inspektoru Slavoljubu Šćekiću i uradniku Dana Dušku Jovanoviću. Skup je nastavljen zabavnim programom, a organizatori su najavili da će i narednih večeri, osim političkog dijela protesta, organizovati različite sadržaje.

Exit mobile version