Demokratski front  pozvao je večeras sve opozicione poslanike, osim onih iz Pozitivne Crne Gore, da napuste parlament do formiranja prelazne vlade koja je, kako su kazali, preduslov za održavanje fer i poštenih izbora.

Poslanik DF-a, Slaven Radunović, poručio je večeras sa protesta ispred državnog parlamenta,  da je ovo način borbe kakav u Crnoj Gori još nije viđen. Prema njegovim riječima, ovakvi protesti su vid borbe koji je dao rezultat u svim bivšim komunističkim državama.

On je svim onima koji se ne slažu sa ovim vidom borbe, ponudio sporazum o minimumu političke saglasnosti, kojim se, kako kaže razrješava Vlada Mila Đukanovića.

On je naveo da su sporazum do sada podržali nezavisni poslanici Mladen Bojanić, koji je i večeras prisustvovao protestu, i Obrad Gojković, poslanik Pokreta za Pljevlja Novica Stanić a, kako je kazao, spremni su da ga prihvate i poslanici Neven Gošović i Velizar Kaluđerović ukoliko ga i ostali potpišu.

Učesnici protesta su minutom ćutanja odali poštu policijskom inspektoru Slavoljubu Šćekiću i uradniku Dana Dušku Jovanoviću. Skup je nastavljen zabavnim programom, a organizatori su najavili da će i narednih večeri, osim političkog dijela protesta, organizovati različite sadržaje.