Biljana Kršikapa(46) iz Nikšića ubijena je juče oko 17.10 sati u centru Nikšića, a samo nekoliko minuta kasnije za zločin je osumnjičen njen suprug Predrag Kršikapa (52), prenosi Pobjeda.

Kršikapa je preminula od posljedica povreda koje su joj nanijete iz pištolja, koji je njen suprug predao policiji, kojoj je priznao da je usmrtio. Težak zločin dogodio se na ulici, naočigled prolaznika. Prema riječima očevidaca, sve se odigralo brzo. U Skadarskoj ulici, između Doma revolucije i Prve banke, Nikšićanin Predrag Kršikapa je, kako policija sumnja, više hitaca iz pištolja, kalibra 7,65 mm ispalio u suprugu Biljanu.

”Nikšićka policija uhapsila je P. K. zbog sumnje da je danas ubio suprugu B. K. On je, kako se sumnja, oko 17.10 časova u Skadarskoj ulici u Nikšiću ubio suprugu na način što je u njenom pravcu iz pištolja ispalio više hitaca. Nakon izvršenja krivičnog djela P. K. se predao, odnosno pristupio je u Centar bezbjednosti Nikšić, gdje je policajcima predao pištolj, koji je, sumnja se, koristio tokom izvršenja ubistva” saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Prema saznanjima Pobjede, Krišikapa nije živjela sa suprugom, a, kako se sumnja, napustila ga je zbog porodičnog nasilja. Izvor iz istrage tvrdi da je ona dva puta prijavljivala supruga zbog nasilničkog ponašanja.

Prema nezvaničnim saznanjima, Predrag i Biljana su sa petoro djece živjeli u naselju Rudarska kolonija. Supruga sa djecom ga je minule zime napustila i živjela u iznajmljenom stanu, čiju je adresu krila od muža. Korisnica je naknade po osnovu djece i radila je u jednoj piljari da bi ih školovala, od kojih su dvoje najmlađih u osnovnoj školi.