Mladi Niksica

Opština Nikšić sa dugom čiji iznos premašuje 40000 eura je najzaduženija opština u Crnoj Gori, dok se aktuelani predsjednik Opštine Veselin Grbović hvali postavljenim klupama, otvorenim česmama i zakrpljenim rupama, kazao je Nemanja Vuković, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata.

“ Neodgovoran i rasipnički odnos prema novcu građana Nikšića ogleda se u poraznoj činjenici da je gospodin Grbović za službena putovanja sebi namijenio 18.500 eura, za razliku čak i od opravdano kritikovanog Predloga budžeta za Glavni grad, u kojem je za službena putovanja gradonačelnika namijenjeno 16 000. Još veće rasipništvo javlja se u predviđenim troškovima reprezentacije, u kojima je u Predlogu budžeta za Glavni grad predviđeno 6 000 eura, dok je za troškove reprezentacije iz naše opštine predviđeno “tričavih” 28 000”, navodi Vuković a prenosi RTVCG.

Budžet opštine Nikšić je u periodu od januara do decembra, na ime zapošljavanja, kako je kazao, partijskih boraca u opštinu i javni sektor, te davanja otpremnina prethodno otpuštenim, već oštećen za oko 300 000.

“Ipak, to gospodu predsjednika i potpredsjednika opštine ne remeti da krše propise i kabadahijski se parkiraju po pješačkim površinama, dok inspektori Komunalne policije gledaju u daljinu, čekajući nekog radnika ili penzionera da se nepropisno parkira, kako biše mu brže-bolje udarili po džepu. Gospodine Grboviću, uzalud ste planirali ugodnosti preko leđa građana Nikšića. To Vam, sigurni budite, neće poći za rukom. Ljudi koji Nikšić smatraju poligonom za bahaćenje, što za posjledicu ima činjenicu da su rekorderi po izdacima za službena putovanja i troškove reprezentacije, ne zaslužuju da vode ovaj grad”, navodi se u saopštenju Vukovića.