Ismail Delija, 12-ogodišnji Nikšićanin koji je u žižu javnosti dospio sjajnim nastupima na popularnim „Pinkovim zvezdicama“, za naš portal govori o svojim utiscima sa takmičenja. Od tada se njegov život potpuno promijenio kako zbog velike popularnosti u Nikšiću, tako i u regionu. Sudeći po kritikama stručnog žirija i reakcijama publike, pred njim je blistava muzička karijera.

Dvanaestogodišnji Nikšićanin priznaje da mu popularnost prija, ali tvrdi da se nimalo nije promijenio, te da su mu prioriteti obrazovanje i ulazak u finale muzičkog takmičenja.
– Nisam ni slutio da ću postati ovoliko popularan, a u “Pinkove zvezdice” sam se prijavio na incijativu mog strica Miljaima, sa kojim sam svakodnevno vježbao i kome ujedno dugujem svu zahvalnost zbog zapaženih nastupa, kaže Ismail za naš portal.

Koji član žirija je na tebe ostavio najpozitivniji utisak?
– Generalno svi su oni tu da nam pruže podršku i savjete kako bismo unaprijedili naše vokalne sposobnosti. Međutim, izdvojio bih Hari Mata Harija koji mi na svakom nastupu daje pozitivne kritike, a to mi je u mnogome pomoglo da savladam početnu tremu.

Ko je iz žirija najstrožiji prema tebi?
– To je definitivno Goca Tržan, jer me često kritikuje zbog nazalnog pjevanja i da u mojim izvođenjima ima dosta trilera, ali uprkos tome smatram da je Goca veliki stručnjak i sigurno ću poraditi na tim segmentima.

U nastavku razgovora pitali smo sagovornika koliku podršku ima od Nikšićana i koliko mu ona znači.

– Veoma sam prijatno iznenađen ogromnom podrškom svojih sugrađana, i na tome sam im veoma zahvalan.

On je dodao da mu dosta znači i podrška od drugara iz škole i nastavnika koji imaju razumijevanja za njegove novonastale obaveze.

Koju vrstu muzike slušaš u slobodno vrijeme?

– Cijenim svaki muzički pravac, ali moji ukusi su najviše skoncentrisani na narodnu i zabavnu muziku.
Na pitanje ko su mu omiljeni pjevači i čije numere najviše voli da izvodi, Ismail je odgovorio da su to Saša Kovačević, Darko Lazić, Adil i Šaban Šaulić.

Sa kim bi od poznatih muzičkih zvijezda snimio duet?

– Što se tiče pjevača najviše bih volio da u tom smislu imam saradnju sa Sašom Kovačevićem, a kad su pjevačice u pitanju to je definitivno Jelena Tomašević koja posjeduje izuzetne glasovne sposobnosti, a i mnogo je lijepa, kroz osmijeh je rekao dvanaestogodišnji nikšićki talenat.

U intervjuu smo pitali sagovornika da li je stekao simpatiju među učesnicama “Pinkovih zvezdica”.
– Naravno da ima simpatičnih djevojčica, međutim svi smo mi drugari i trudimo se da održavamo takav odnos. Primaran cilj nam je što bolji plasman i nadam se da ću doći do finala.

Ukoliko ne ostvariš svoj cilj da li će te to obeshrabriti u daljem bavljenju muzikom?
– Svakako neću posustati, jer imam jasan cilj da se ostvarim kao pjevač i nadam se da ću uspjeti u tome.

Da li je genetika uslovila tvoj talenat?
– Naravno da jeste, moj stric Miljaim se već dugi niz godina bavi muzikom i on je moj idol.

Na kraju razgovora Ismail Delija je imao riječi hvale za rad našeg portala.
– Smatram da radite pravu stvar, lijepo je vidjeti da se jedan medij bavi isključivo temama vezanim za mlade Nikšića i želim vam mnogo uspjeha u daljem radu.

https://www.youtube.com/watch?v=dvBvC31Yz3k