Nikšićki bend Deaf Voices od 2011. godine godine svim ljubiteljima ovog specifičnog muzičkog pravca donosi kvalitetan zvuk i inspirativne tekstove. Nedugo nakon osnivanja izašli su iz lokalnih okvira, a od desetine nastupa širom Crne Gore i regiona treba izdvojiti svirke sa Zoosterom u Podgorici i Darkwood Dub-om u Trebinju.

Basista Andrija Lalatović, koji je aktivan i u sastavu Vizant objasnio nam je razvojni put benda.

“Bend su početkom 2011. godine osnovali gitarista Milivoje Kljajić i bubnjar Uroš Roćenović, a ja sam im se uskoro pridružio. U početku smo svirali mnogo tvrđi, punk zvuk, pa je sve zvučalo mnogo drugačije. I tada smo u prvi plan stavljali autorski rad, ali radili smo i obrade, najčešće su to bili  Šarlo Akrobata i Joy Division”, rekao je Lalatović za portal Mladi Nikšića.

10458816_1451740671754988_4783290127216462353_n

Deaf Voices je odmah nakon formiranja počeo sa svirkama a ljubitelji (tada) punk zvuka mogli su ih čuti u Haciendi, gdje su nastupili sa legendarnim Kuririma iz Pirota.

“To su bili naši počeci, a bend u sadašnjem  sastavu svira od protesta na platou Filozofskog fakulteta, kada su nam se pridružili vokal Milena Gezović i klavijaturista Petar Šundić, direktor Bedem Festa. Njihovim dolaskom, opredijelili smo se za drugi muzički pravac, što se pokazalo kao pravi potez”, kazao je Lalatović o transformaciji benda.

1016559_1500263306902724_8597574475812438979_n

Prema njegovim riječima, bend je od dolaska vokala i klavijaturiste krenuo u ozbiljnu muzičku priču.

“Tada počinjemo sa svirkama, koje su se jednom sedmično održavale ili u klubovima ili na festivalima u državi i regionu. Najznačajniji su svakako bili nastupi sa Darkwood dub-om u Podgorici i Zoosterom u Trebinju. Što se tiče repertoara, oslanjamo se na autorski rad uz obrade Massive Attack i Florence and the maschine”, rekao je Lalatović.

On je kazao da Deaf Voices uveliko radi na drugom singlu, a očekuje se i kompletan album.

“U junu je u studiju “Ultrazvuk” kod Bojana Bojanića. bubnjara Autogenog treniga, snimljen singl “Novo vrijeme”, a uskoro se očekuje i promocija drugog singla “Daleko od”, čije snimanje počinje u oktobru. Na remixu singla sarađivaćemo  sa barskim muzičarom Andrijom Krivokapićem poznatijim kao Masturbeator”, kazao je Lalatović o do sada urađenom a dijelom otkrio i buduće planove.

Lalatović smatra da je u ovom trenutku prioritet rad u studiju.

“Ljudi nas konstantno zovu, ali studio je u ovom trenutku prioritet. Moram napomenuti da će bubnjeve snimati Bojan Bojanić umjesto Uroša Roćenovića koji se nalazi u Budvi. Neke pjesme sa ovog albuma biće posvećene mojoj bivšoj djevojci Mariji, što je dokaz da i mi basisti imamo duši. Ipak, najvažnije od svega je da ćemo nastupiti na narednom Bedem Festu”, otkrio je Lalatović ekskluzivnu informaciju.

On je kazao da svakodnevne životne obaveze ne mogu uticati na rad i energiju u bendu.

“Teško je uskladiti muziku i ostale obaveze u današnjem vremenu. Milena je majka jedne djevojčice, Petar se nosi sa ozbiljnim projektom kakav je Bedem Fest, a ja i Milivoje sviramo i u drugim bendovima.Ja sam u Vizantu, on u Manitou-u, zajedno smo u Fantdromu, dok  ja radim kao sekretar u osnovnoj školi”, zaključio je Lalatović.

Nakon ovog razgovora sa posvećenim i ambicioznim muzičarom, sigurno je da će, kao i u njihovoj pjesmi doći neko novo vrijeme, u kome ćemo svi mi, a narčito oni koji se bave ovim  poslom biti mnogo srećniji i zadovoljniji.

Z.N.