Crvenkapa

Međunarodni dan djece žrtava agresije, obilježava se svake godine 04.juna još od 1982. godine, kada je odana počast svoj djeci Palestine, koja su stradala zbog Izraelske agresije. Djeca su uvijek usputne žrtve socijalnih nemira i previranja, povijest još nije zabilježila režim s razvijenom empatijom za djecu i nemoćne.

Zaštitnički se odnosimo samo prema vlastitim potomcima, a svoju mržnju prema drugima reflektiramo i na njihovu djecu. Takvo ponašanje
više nalikuje na ono čopora vukova ili lavova, a ne na ponašanje intelektualno najrazvijenijeg
bića na Zemlji, kakvim se čovjek smatra. Zato sve ideologije i razmirice na stranu, iskoristimo
današnji dan da razmislimo o cijeni našeg udobnog života, o sustavu kojeg podupiremo i
nejednakosti koju taj sustav stvara među ljudima. Na vijesti o stradanjima u zemljama trećeg svijeta uglavnom ostajemo ravnodušni, iako su ta stradanja često povezana s vanjskom politikom zapadnih zemalja. Preopterećenost informacijama, kojima nas bombardiraju sa svih strana, iz svakog ekrana, je učinila svoje. Postali smo robovi propagande i virtualnog svijeta. Vrijeme je za kolektivnu revoluciju/evoluciju svijesti, a možda će upravo naša djeca biti njeni nosioci. Zato usmjerite svu svoju ljubav i energiju prema njima, prema svakom djetetu, i Zemlja je već spašena.

loading…