Sportsko kulturni centar Univerziteta Crne Gore upriličiće finalnu i utakmicu za treće mjesto Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci.

 

U utakmici za treće mjesto takmičiće se danas Ekonomski fakultet protiv Elektrotehničkog fakulteta sa početkom od 16:00 časova, a finale koje će početi u 18:00 sati rezervisano je za okršaj Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje protiv Mašinskog fakulteta.

Biće ovo repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je slavio fakultet iz Nikšića. Mjesto u finalu zaslužili su i jedna i druga ekipa, s obzirom da su grupnu fazu završile sa maksimalnim učinkom, a i u utakmicama play offa su bili bolji od svojih rivala. DIF-ovci su bili prvi u grupi A, pobjedivši redom Elektrotehnički fakultet, Građevinski fakultet, Univerzitet Mediteran i Prirodno-matematički fakultet, dok su Mašinci bili maksimalni u grupi C, sa četiri pobjede, slavili su protiv Pravnog fakulteta, Univerziteta Adrija, Medicinskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka. U četvrtfinalu DIF-ovci su pobijedili ekipu Pravnog fakulteta, a Mašinci su bili bolji od Biotehničkog fakulteta. U polufinalu DIF-ovci su pobijedili ETF dok su Mašinci savladali Ekonomski fakultet.

S obzirom da očekujemo spektakl kako na terenu tako i na tribinama Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, pozivamo vas da uživo ispratite ovaj događaj.