Ekipa portala mladiniksica.me je sinoć, 19. februara u 20h, posjetila Scenu 213, gdje se govorilo o ovom kulturnom centru, njegovom nastajanju, kao i o realizovanim i planiranim aktivnostima. Tokom jednočasovnog programa je bio prikazan film o nastanku Kulturnog centra Punkt, predstavljeni su rezultati jednogodišnjeg djelovanja i dodijeljene su zahvalnice predstavnicama institucija, organizacija i firmi koje su u proteklih godinu dana podržale njihov rad.punkt2 punkt3 

KC Punkt je organizacija koja se zalaže za stvaranje jedinstvenog kulturno-umjetničkog identiteta zajednice. Ona teži ostvarivanja mogućnosti slobodnog izraza, kako afirmisanih, tako i onih stvaralaca koji su tek odabrali umjetnički poziv.

Organizacija nije politički ili profitno usmjerena, ne bave se distribucijom kulturnih sadržaja, i ona nije organizacija “opšteg usmjerenja i djelovanja.

Definisali su i šta je to punktiranje? Punktiranje je kontinuirani proces prenošenja energije i sprovođenja ideja KC Punkt-a na postojeći prostor i svijest građana.

Ono što su do sada “punktirali” je između ostalog postavljanje kamena temeljca na platou Doma revolucije; organizovanje nastupa Rain Dogs-a u JU Zahumlje; ostvarivanje saradnje sa lokalnom “A” galerijom u cilju organizovanja izložbe likovnih radova umjetnica iz Nikšića; ruinirano zdanje privedeno namjeni radi realizacije događaja nesvakidašnjeg kulturno-umjetničkog karaktera, koji je simbolično značio početak rada KC Punkt; kao i mnoge druge realizovane aktivnosti.

Na kraju programa uručene su zahvalnice predstavnicima institucija, organizacija i firmi koje su u proteklih godinu dana podržale njihov rad. Neke od njih su i JU Zahumlje, Nikšićko pozorište, Uniprom pekara, Opština Nikšić, kao i mnoge druge institucije i organizacije.

Kako poručuju biće još niz aktivnosti koje su već planirane i koje su u fazi realizacije. Ekipa našeg portala im želi srećan rođendan, mnogo uspješnih godina i još dosta “punktiranih” mjesta!punkt4