Nikšić

 

Polako izlazimo iz karantina koji nas je zadesio od kad je stigao korona virus kod nas u Crnu Goru. Mjere se postepeno ukidaju. Korone nema već trinaest dana, a kad prođe 28 dana bez slučajeva korona će postati prošlost. Ostaje da vidimo da li će se to uskoro desiti, a mi smo pitali građane Nikšića kako su proveli karantin. Da li su se odmorili, kako su koristili slobodno vrijeme, da li su učili, radili…

Nikšićani su su na ova pitanja imali različite odgovore. Većinom je svima karantin prijao prvih dana, onima kojii nisu radili, djeci. A kasnije je bilo dosadno, posebno subotom i nedeljom. Oni u stanu su „ljuđeli“ tada, naročito gledajući sugrađane s prozora koji su slobodno šetaju vodeći kućne ljubimce u šetnju.

To nam je prvi kazao Jovan.

„Da je više potrajalo ja kupih psa. No, ne znam gdje bih ga“, kazao je on.

Rajku je teško pao karantin.

„Da čovjek poludi, ee si u kući zatvoren, em gdje god kreneš samo pričaju o koroni. Prepadaju te na svakom koraku. Ja sam šećeraš, pa kažu ne bih dobro prošao“, kazao je Rajko.

Aleksa kaže da ni njemu nije karantin prijao.

„Nikako mi karantin nije prijao. Bilo dosadno, kao zatvor. Niti koga smiješ gledati, maske, rukavice. Kući moraš biti do 19h. Ne možeš s društvom na piće, dugo nismo mogli ni prošetati, užas“, kazao je on.

Marija je odmarala, čitala, učila. Mijo je radio.

„Ja sam radio „punom parom“ tako da taj karantin nisam ni osjetio“, kazao nam je on.

Ana je profesorica hemije. Ona kaže da je za vrijeme karantina radila, šaljući učenicima zadatke. U početku je bilo teško, ali kasnije se uhodala.

„Sinu mi je bilo teško, govori je stanlo da hoće napolje. Žao mi je bilo sve djece“, iskrena je bila Ana.

Marko se morao strogo pridržavati mjera jer su mu roditelji slabijeg zdravlja.

Milica je radila od kuće, pa dok je trajao rad bilo je dobro, ali je kasnije trebalo popuniti vrijeme i zanimati djecu kojoj je bilo teško da izguraju karantin.

Miloš nije navikao da sjedi kućii cijeli dan.

„Ču kako mi je bilo i šta sam radio, trpio sam ženu. Orden mi treba dati“, našalio se on.

loading…