Teniski turnir “Montenegro kup” počeo je danas kvalifikacionim mečevima u muškoj konkurenciji, a četiri crnogorska predstavnika koja su nastupila na terenima pod Trebjesom su u uzbudljivim mečevima poražena.

Član TK “Nikšić” Goran Vujković poražen je u ,zasigurno, najuzbudljivijem meču prvog dana turnira, od Francuza Rafela Pišoa 2:1 u setovima (6:1, 6:7, 6:2).

“Meč je bio jako težak, prije svega fizički, jer igrali smo čak dva ipo sata. Rafael je bio odličan protivnik i došao je iz Francuske da bi odigrao ovaj turnir. Prvi set je odigrao sigurno i zasluženo ga dobio. U drugom je već kod mene proradio inat i uspio sam da ga dobijem, međutim, u trećem je bio zasluženo bolji, iako sam imao šansu da preokrenem rezultat. U tim momentima, povreda koju vučem duže od pola godine, ponovo se ‘aktivirala’. Zbog nje, a i nedostatka energije, poražen sam u veoma teškom, ali opet za publiku lijepom meču. Publika je bilo odlična, organizacija turnira je dobra i nadam se kvalitetnom tenisu ove nedelje”, kazao je za portal Mladi Nikšića Vujković.

Od ostalih predstavnika iz Crne Gore Pavle Markuš je zabilježio poraz u duelu sa Rusom Timofejem Efremovim rezultatom 2:1 u setovima (4:6, 6:0, 6:3), dok je Miljana Nikezića u dva seta savladao još jedan francuski teniser Luis Vilverts (6:1, 6:2).

Albert Maković izgubio je od Italijana Gabrijelea Novija, takođe, 2:0 u setovima (6:0, 6:3).

Pored ovih, na terenima TK “Nikšić”, odigrani su mečevi i drugih internacionalnih takmičara.
Branko Djurić iz Srbije bio je bolji od Šveđanina Dina Radetinca sa 2:0 (6:2, 6:1), njegov sunarodnik Vanja Petrov savladao je Rumuna Popeskua identičnim rezultatom, dok je Italijan Matia Bovone bio bolji od još jednog rumunskog predstavnika Dumitrua, rezulatom 2:1 u setovima (6:7, 6:2, 6:3).

“Montenegro kup” je turnir za tenisere i teniserke pionirskog uzrasta, do 14 godina, a održava se po deseti put u organizaciji TK “Nikšić”.
Okupio je oko 80 takmičara, a osim crnogorskih nastupiće i mladi talenti iz svih dijelova svijeta.
Turnir traje do 14. maja.