Crnogorski odbojkaši poraženi su u Las Palmasu od Španije 3:1 (25:17, 20:25, 25:18, 25:15, u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo i izgubili šanse da se domognu baraža za odlazak na kontinentalni šampionat, prenosi CdM.

Osim u drugom setu, koji je naša selekcija dobila sa 25:20, u ostatku utakmice izabranici Slobodana Boškana djelovali su veoma loše.

Iste boljke iz meča sa Njemačkom su se ponovile, pa “furija” pred svojim navijačima nije ispustila šansu da u direktnom duelu obezbijedi dodatne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Tokom prvog seta naš tim je konstantno zaostajao i na kraju je bilo 25:18, da bi najbolju partiju Crna Gora pružila u drugom setu.

Ponadali smo se da bi to možda mogla biti najava velikog preokreta, ali u nastavku utakmice nismo imali šansu. Naš rival je osvajao poene u serijama i tako pravio razliku koju nismo mogli sustići.

Treću dionicu Španci su dobili 25:17, da bi na drugom tehničkom tajm autu u četvrtom bilo čak 16:4 za našeg protivnika.

Pokušaji selektora Boškana da promjenama i savjetima pokrene naše momke nisu dali rezultat, pa je poraz bio neminovan.

Bio je ovo peti pokušaj crnogorskih odbojkaša da se domognu Evropskog prvenstva, koje će i poslije ovih kvalifikacija ostati nedosanjani san.

Danas će naša ekipa igrati sa Švajcarskom (16.30), ali taj meč osim prestiža, neće imati nikakav rezultatski značaj.

Z.G.