Crnogorski gitaristički duo koji čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović nastupiće 16. februara u jednoj od najčuvenijih i najljepših dvorana na svijetu, u sali Filharmonije u Sankt Petersburgu.

Na programu koncerta su djela Johana Sebastiana Baha “Engleske svite” u transkripciji članova dua, kao i djela Pjacole, Bogdanovića i Manuela de Falje. Prestižna izdavačka kompanija Naxos objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua u septembru 2015. godine, a projekat je sufinansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore.

Nakon zvanične promocije CD-a organizovane u “Concertgebouw” dvorani u Amsterdamu, CD je predstavljen na nastupima Crnogorskog gitarističkog dua u Seulu, Pekingu, Luksemburgu, Kelnu, Torontu,
Monteralu, Los Anđelesu, Denveru, Madridu, kao i na festivalima u Sjevernoj Americi, Evropi i Aziji.

U 2017. godini Naxos planira da objavi i drugi CD sa muzikom Johana Sebastiana Baha, u iyvo]enju crnogorskog solisti;kog dua, a nakon toga planiraju nekoliko izdanja kao solisti.

Po mišljenju publike i prema kritikama koje stižu od uglednih američkih magazina “Fanfare” , “Classicstoday”, “Soundboard”, “American Record Guide” kao i od specijalizovanog francuskog časopisa “Guitare Classique”, Crnogorski gudački duo je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni.