Nacionalna turistička organizacija (NTO) Crne Gore, predstaviće u saradnji sa lokalnim organizacijama, privredom i strateškim partnerima, turističku ponudu naše zemlje na međunarodnom sajmu turizma “Mediterranean Panorama”, koji se održava u Štokholmu.

Tema ovog sajma je, kako je saopšteno iz NTO, Mediteran i turizam, kao i hrana, običaji i kultura, prenosi RTCG.

“U skladu sa tim i Crna Gora je usmjerila svoju ponudu, pa posjetioci sajma imaju priliku da se upoznaju sa ponudom za predstojeću sezonu, kulturnim i etno gastronomskim rutama, plažama, ponudom sjevera i eko sela, kao i raznovrsnom ponudom za aktivan odmor u prirodi. Primjetno je veliko interesovanje posjetilaca kada su u pitanju organizovana putovanja za Crnu Goru, avio dostupnost, cijene aranžmana i izbor smještajnih kapaciteta”, navodi se u saopštenju NTO.

Imajući u vidu da je za skandinavske turiste karakteristično da putuju tokom cijele godine, a prema najnovijem relevantnom švedskom istraživanju, 66 odsto stanovništva planira putovati u toku ove godine, Crna Gore se, kako je saopšteno, mora potruditi da zadovolji turističke potrebe pomenutih zemalja.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, kao i predstavnici turističke privrede i lokalnih turističkih organizacija tokom sajma održaće sastanke sa predstavnicima turoperatora, marketinških agencija i medija, u cilju daljeg unapređenja promocije Crne Gore na ovom značajnom tržištu.

Da interesovanje za Crnom Gorom sa skandinavskog tržišta raste govore i očekivanja turoperatora i privrede. “TUI Nordic” je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i u periodu od sredine maja do oktobra, u saradnji sa partnerima iz naše zemlje, direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz četiri nordijske zemlje Švedske, Norveške, Danske i Finske.

Letovi TUI Nordica za Crnu Goru obavljaće se jednom sedmično iz Štokholma, Osla, Kopenhagena, Helsinkija, a prema trenutnom stanju bukinga preko 40 odsto aranžmana pomenute kompanije za Crnu Goru u 2017. godini je već prodato.

Za dobru povezanost tokom sezone sa skandinavskim zemljama svakako imaju uticaj i letovi niskobužetskih aviokompanija “Ryanair” i “Norwegian”, dok nacionalna avio kompanija “Montenegro Airlines”, pored redovne linije ka Kopenhagenu, prvi put od ove godine najavljuje čarter letove za Helsinki u periodu od maja do oktobra.
Pored Nacionalne turističke organizacije, na crnogorskom štandu svoju ponudu predstavljaju i turističke organizacije Budve, Bara, Tivta, Kotora kao i predstavnici turističke privrede, HG “Budvanska rivijera” i agencija “Gulliver Montenegro” iz Budve.