Nacionalna turisticka organizacija (NTO) Crne Gore, zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama Kotora, Tivta, Herceg Novog, Budve, Bara i Ulcinja, predstavila se na sajmu turizma “Travel expo 2017”, koji je bio održan od drugog do petog marta u Budimpešti, prenosi RTCG.

„U cjelokupnoj ponudi Crne Gore učestvovali su i brojni predstavnici turističke privrede koji su kroz brojne sastanke već prvog dana sajma ostvarili značajnu saradnju sa domaćim mađarskim i inostranim agencijama i turoperatorima za predstojeću sezonu“, saopšteno je iz TO Kotor.

Navodi se da je turoperator Travelo iskazao veliko interesovanje prema Crnoj Gori i smatra našu zemlju kao dio projekta, zajedno sa Mađarskom i Hrvatskom, za plasman na “long distance” tržištima.

„Istu ideju je u svom prijedlogu imao i ambasador Hrvatske u Mađarskoj, koji je posjetio crnogorski štand i predstavio mogućnosti potencijalne zajedničke saradnje“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz TO Kotor, za veliki dio posjetilaca Crna Gora je poznata destinacija, a oni koji do sada nijesu bili u njoj iskazali su interesovanje da je posjete.

„Ono što će ubuduće znatno doprinijeti jos većem broju turista sa ovog tržišta je bolja saobraćajna povezanost. Od aprila za sve turiste sa ovog područja uspostavlja se avio linija Wizz air-a na relaciji Budimpešta-Podgorica“, kaže se u saopštenju.

Na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti prisustvovalo je 250 izlagača.