Fudbalska reprezentacija Crne Gore sinoć je pobijedila Lihtenštajn 2:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i upisali prvi trijumf nakon godinu, koliko je prošlo od uspjeha u duelu sa Moldavijom.

U sablasnoj atmosferi praznog stadiona pod Goricom, izabranici Branka Brnovića odigrali su još jednu utakmicu, koju će navijači brzo zaboraviti.

Selektor je najavljivao dobru partiju, ali je ona izostala, pa bi vjerovatno da je preko puta bio ozbiljniji rival i bodovi ponovo otišli sa stadiona pod Goricom.

Dva pogotka i nekoliko dobrih prilika premalo je od selekcije, koja je u praktično cijelom ciklusu itekako ostala dužna svojim pristalicama.

Bećiraj je prekinuo mučenje golom pred kraj prvog dijela na asistenciju Jovetića, da bi fudbaler Intera pokazao da je u najboljoj formi od svih reprezentativaca lijepim pogotkom u 58. minutu.

Kapiten Mirko Vučinić propustio je nekoliko sjajnih prilika u prvom dijelu, a u posljednjih pola sata njegovo mjesto zauzeo je Dejan Damjanović.

Crna Gora nakon pobjede Rusije nad Švedskom 1:0 praktično je izgubila i teoretske šanse za plasman u baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo, a sljedeću utakmicu “sokolovi” će odigrati u utorak na terenu Moldavije.

Austrija je golom Junuzovića savladala Moldaviju i praktično ovjerila vizu za Francusku.