Site icon Mladi Nikšića

Članovi UZPD učestvuju na Igrama bez granica u Vukovaru 21. juna

 

Igre bez granica za osobe sa invaliditetom održaće se 21. juna u Vukovaru u Hrvatskoj. Na tim igrama učestvovaće i djeca i omladina iz Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Nikšića.

„ Mi smo 25. maja bili na Igrama u Zenici, bili smo mi i naši partneri iz Vukovara, Zenice, Tešnja, Viskogog. Igre bez granica su bile koncipirane kao igre zabavnog karaktera, bilo je jedno petnaestak sportskih discilina: trećanje na sto metara, obaranje čunjeva, vucanje konpca, obaranje čaša, bacanje kugle, skok u dalj, guranje lote štapom, karaoke, guranje buradi i druge“, kazala nam je Vesna Lončar, stručni saradnik u Udruženju.

Lončar kaže da su u karaokama članovi Udruženja pripremili prigodan program i recitacije sa crnogorskim pjesmama u crnogorskim nošnjama.

„Toliko smo bili uspješni i oduševili publiku da su nas dva puta vratili na binu.Bilo je mnogo lijepo u Zenici i isto tako očekujemo da će bti u Vukovaru“, ističe ona.

I dodaje da je put do Zenice bio saršen i da su učesni bili veoma srećni i zadovoljni.

Djeca se pripremaju svo vrijeme u teretani uz fizioterapeuta i trenere.

„Djeca se za Igre pripremaju u teretani, sa njima je fizioterapeut Jovana Kandić i sportski trener Marko Mihailović. I na Igrama u Zenici nas je bilo tridesetak i sada će nas ići isto toliko“, kazala je ona.

I ističe da je ovo je prvi projekat posle devedesetih da se izlazi iz granica zavorenosti.

„Na ovaj način osobe sa invvaliditetom su pokazale potencijal, volju, snagu da mogu da se druže, da sa drugarima razmjenjuju brojeve telefona, mi sa kolegama da razmjenimo iskustva i ovo je jedno veliko i lijepo iskustvo za sve nas“, zaključuje Lončar.

Udruženje zapomoć licima u psihofizičkom razvoju Nikšić biće domaćin Igara bez granica u septembru mjesecu.

Ove aktivnosti su dio projekta “ER2=S2” koji realizuju: Agencija za razvoj općine Tešanj TRA (BiH), Osnovna škola “Josip Matoš” Vukovar (HR) i JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona Zenica (BiH) i Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić.

 

Exit mobile version