cinema 213

Cinema 212 sjutra je za vas pripremila tri filma, od kojih jednu premijeru.

Prvi film  je u 16:10. Film ” Rekla je”. Dvostruko nominovana za Oskara Keri Maligan (Žena koja obećava, Obrazovanje) i Zoi Kazan (serija Zavera protiv Amerike, Moja ljubavna priča) glume reporterke Njujork Tajmsa koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji — priča koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnog napada u Holivudu i zauvek promenila američku kulturu.

Nakon toga, u 18:30 , očekuje vas film “Meni”.
Mladi par odlazi na udaljeno ostrvo, na severozapadu Pacifika, kako bi uživali u ekskluzivnoj večeri čuvenog šefa kuhinje. Ono što nisu znali, jeste da ih očekuju šokantna iznenađenja, jer je šef kuhinje odlučio da će ta noć biti vrhunac njegove karijere. I ostvariće svoj cilj na jeziv način. To je ipak sve dio menija.

Za kraj, u 20:30, rezervisana je premijera filma “Vera”. Film “Vera” je inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali “srpska Mata Hari”.
U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.