Site icon Mladi Nikšića

Cinema 213: Novi repertoar ove sedmice

bioskop

U bioskop ,,Cinema 213” stigla su tri nova filma – avantura ,,Avatar”, animacija ,,Finikove avanture” i romansa ,,Karta za raj”.

 

Već večeras imate priliku da pogledate ,,Avatar” 3D u 20:15h.    Najuspješniji film svih vremena, čuvenog reditelja, o marincu, paraplegičaru koji je poslat na planetu Pandoru 2154. godine u potrazi za vrijednim rudama. Kako je na ovoj planeti provodio više vremena u njemu je počela da se vodi borba između naređenja koja mora da izvršava i bića koja želi da sačuva.
U 16:00 h možete pogledati film ,,Pad.”
Vidjećete avanture dvije najbolje drugarice Beki i Hanter, kojima se život svodi na savladavanje strahova i pomjeranje granica. Nakon što se popnu 2000 stopa do vrha udaljenog, napuštenog radio tornja, ostaju nasukane bez ikakve mogućnosti povratka na zemlju. Sada će njihove stručne vještine penjanja biti stavljene na krajnji test, dok se očajnički bore da prežive nedostatak zaliha i visine koje izazivaju vrtoglavicu u ovom adrenalinskom trileru.
U 18:00 h čeka vas ,,Sveta Petka – krst u pustinji”.
Pobožna djevojka Paraskeva, napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gdje provodi narednih 40 godina svog života, boreći se sa iskušenjima, gresima i unutarnjim demonima. Pratimo njen put od obične djevojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja.
Bočna priča nam govori o dvije žene (arapkinji Zejnebi iz beduinskog plemena i Paraskevi) koje potiču iz različitih kulturnih, socijalnih i vjerskih sredina, ali dijele iste ljudske emocije i vrijednosti i stvaraju neobično prijateljstvo svojim čistim srcima. Tokom boravka u pustinji, Zejneba je Paraskevin jedini prijatelj, ali i ogledalo i odraz spoljnjeg svijeta koji je Paraskeva napustila. Film je nastao po istinitoj priči i romanu ,,Petkana” Ljiljane Habjanović Đurović.
Exit mobile version