Bioskop u Nikšiću

 

Pripremite se za pustolovinu! Megi Digins, vombat koja se pretvorila u Čudesnu ženu, nenamjerno postaje gradski superheroj nakon što je nevoljno spasila bandu početnika superheroja od sigurne propasti. Priče iz skrivenog grada – BANDA ČUPAVIH REPOVA u 12:45h u ponudi za najmlađe posjetioce.

U terminu od 14:25 U Cinema 213 možete pogledati AVATAR: PUT VODE. Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom porodicom na Pandori. On i Neytiri su osnovali porodicu i dobili djecu. Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru kako bi završili prvobitnu potragu za rijetkim mineralom, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem.
U 17:45 na repertoaru je film OLUJA, film-drama o ratu, ispričana iz ugla običnog čovjeka kog maestralno glumi Jovo Maksić u ulozi Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kojem je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću. U želji da spriječi dalje napade na selo, u kojima je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa ciljem da uništi neprijateljsko gnijezdo iz kojeg se vrše napadi na selo.
u 20:30 u Cinema 213 možete pogledati film FEBELMANOVI, U novoj filmskoj priči Spilberg donosi intimni pogled u vlastito djetinjstvo. Ovaj uzbudljivi polu- autobiografski film prati osjetljive godine mladića koga otkriće potresne porodične tajne, podstiče da uroni u svijet filmova, koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.