Site icon Mladi Nikšića

Cinema 213: Danas tri filma

Na repertoaru bioskopa Cinema 213 danas tri filma.

U 16:15h se prikazuje “Dauntonska opatija – nova epoha”.
Tri godine čekali smo na nastavak priče o porodici Kroli i životu na njihovom imanju. Izazovi sa kojima se susreću, kao i sam život u vremenu koje poprima karakteristike modernog i savremenog društva, u ovom filmu dobijaju nove dimenzije. Raskošni kostimi i prelijepa scenografija vizuelno dočaravaju epohu u kojoj je smještena radnja filma. Neponovljiva glumačka postava, kao i nagrađivani autori, dočaraće nam život u vremenu koje je za nama, a britkim engleskim humorom i pravom dozom intrige nadmašiće i očekivanja ljubitelje Dauntonske opatije.
U 18:30h je film “Potpaljivačica”.
Više od deset godina, roditelji Endi (Zak Efron)i Viki (Sidni Lemon) su u bjekstvu, očajnički želeći da sakriju svoju ćerku Čarli (Rajan Kira Armstrong) iz sumnjive savezne agencije koja želi da iskoristi njen nevjerovatni dar da stvori vatru, kako bi napravili oružje za masovno uništenje.
Endi je naučio Čarli kako da ublaži svoju moć, koju pokreće bijes ili bol. Ali pošto Čarli puni 11 godina, vatru postaje sve teže kontrolisati. Nakon što jedan incident otkrije lokaciju porodice, misteriozni operativac (Majkl Grejejes) je raspoređen da zarobi porodicu i uhvati Čarli jednom zauvijek. Čarli ima drugačije planove…
Komedija “Ne igraj na Engleze” prikazuje se u 20:15 časova.
Iako veoma različitih karaktera, imaju zajedničku strast – klađenje na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Ovog puta, za njih je klađenje više od igre jer je svakom od njih očajnički potreban novac. Tokom jedne utakmice, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvjesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav „prljav veš“ njihovog odnosa. Samo jedan rezultat će zauvijek promijeniti njihove živote i staviti na „kocku“ njihovo tridesetogodišnje prijateljstvo.
Exit mobile version