Site icon Mladi Nikšića

Cinema 213: Danas 3 filma na repertoaru

Ove srijede u bioskopu ,,Cinema 213” možete pogledati 3 filma.

Francusku kriminalističku dramu, ali i misteriju ,film ,,Iščezavanje” pogledajte u 16:25 h.

Forenzičarka iz Francuske Alis Luni, progonjena duhovima prošlosti, dolazi u Seul kako bi predstavila svoj rad.
Upoznaje Jin-Hoa, detektiva koji joj traži pomoć u rješavanju ubistva. Uvučena u mrežu trgovine ljudima, forenzičarka se suočava sa svojom prošlošću.
Nakon ove uzbudljive drame, slijedi film ,,Pad” u 18:00, gdje ćete vidjeti avanture dvije najbolje drugarice, koje nakon što se popnu 2000 stopa do vrha udaljenog, napuštenog radio tornja, ostaju nasukane bez ikakve mogućnosti povratka na zemlju.
U 20:00 h imate priliku da uživate u filmu ,,Sveta Petka-krst u pustinji”, nastao po istinitoj priči i romanu ,,Petkana” Ljiljane Habjanović Đurović.
Vidjećete kako pobožna djevojka Paraskeva, napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gdje provodi narednih 40 godina svog života, boreći se sa iskušenjima, grijesima i unutarnjim demonima. Pratimo njen put od obične djevojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja.
Bočna priča nam govori o dvije žene (arapkinji Zejnebi iz beduinskog plemena i Paraskevi) koje potiču iz različitih kulturnih, socijalnih i vjerskih sredina, ali dijele iste ljudske emocije i vrijednosti i stvaraju neobično prijateljstvo svojim čistim srcima. Tokom boravka u pustinji, Zejneba je Paraskevin jedini prijatelj, ali i ogledalo i odraz spoljnjeg svijeta koji je Paraskeva napustila.
Ova priča nam govori kako ljudi mogu da pobijede svoje slabosti. Teme filma su univerzalna moralna pitanja čovječanstva, što ga i danas čini aktuelnim, bilo gdje na svijetu.
Exit mobile version