Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati u narednih 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Cijene litra eurosupera 98 i 95 i naredne dvije sedmice će iznositi 1,21 EUR, odnosno 1,18 EUR. Litar eurodizela će narednih 15 dana koštati 1,06 EUR. Lož ulje za veleprodaju i za grijanje i dalje će koštati 1,05 EUR, odnosno 78 centi. 

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 2. novembra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 3. novembra.

Ustavni sud proglasio je prošle sedmice neustavnom dopunu Vladine Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, kojom je uvedena taksa od sedam centi po litru goriva, za autoput i reprezentativni sport. Vlada je dopunu Uredbe donijela 16. aprila, a počela je da važi 21. aprila.

“Naknada za izgradnju auto puta i finansiranje reprezentativnog sporta biće odstranjena iz kalkulativnog obračuna, saglasno odluci Ustavnog suda, nakon objavljivanja odluke u Službenom listu Crne Gore”, objasnili su iz Ministarstva ekonomije.

Službeni list izlazi utorkom i četvrkom.