Preko 50 000 ljudi širom Evrope će danas, 29. februara, igrati odbojku, u cilju obilježavanja akcije ,,Dan više za odbojku“ u organizaciji Evropske Odbojkaške Konfederacije, CEV-a.

 

Crna Gora će aktivno učestvovati u ovoj akciji, gdje će se u 10 gradova/mjesta: Podgorica, Nikšić, Bar, Budva, Petrovac, Pljevlja, Bijelo Polje, Rožaje i Berane i Mrkojevići. Akciju je organizovao i podržao Odbojkaški Savez Crne Gore, kao i klubovi i škole odbojke koji će danas širom Crne Gore odigrati egzibicione mečeve u trajanju od jednog seta, do 29 poena.

Cilj akcije je da se odigra što veći broj mečeva u jednom danu širom Evrope, da se stvori zanimljiv događaj, pošalje poruka jedinstva i fer pleja, poveća popularnost odbojke i da mediji što više usmjere pažnju na ovaj sport.

U Nikšiću će Odbojkaški klub Sutjeska i Ženski Odbojkaški klub Nikšić zajednički organizovati mečeve svojih prvotimaca, članova škole odbojke i rekreativaca.

,,Sutjeska se uvijek rado odaziva svakoj akciji koja za cilj ima promociju odbojke, a ukoliko smo u mogućnosti da učestvujemo, a tom cilju smo do sada održali časove odbojke u pet osnovnih škola, a svojim članovim nudimo i brojne povoljnosti. Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo sa našim velikim prijateljima iz ŽOK Nikšić večeras biti dio jedne šire akcije, na nivou cijele Evrope. Planirano je da u Sportskom centru napravimo nekolika terena, na kojima će se odigrati više egzibicionih mečeva. Na ovaj način želimo da doprinesemo većoj popularizaciji odbojke, da pokažemo da je ona visoko energičan sport i bez direktnog kontakta sa protivnikom. Osim toga ona aktivira sve grupe mišića, pozitivno utiče na rast, poboljšava koordinaciju, podstiče na taktičko razmišljanje i razvija timski duh kod svakog učesnika. Imajući ovo u vidu, jasno je koliko koristi odbojka može da pruži”, rekao je predsjednik OK Sutjeska, Mirko Perošević.

Veliki doprinos da Odbojkaški klub Sutjeska učestvuje u prvenstvu i kupu, kao i promociji kluba i odbojke dali su Kolektiv.me, Mladi Nikšića.me, Trgotehna doo Nikšić i ChoDex Studio, Opština Nikšić, Pivara Trebjesa, Mijo Raičević, Volonteri Crne Gore, K sport, Jet sport, Outlet, Industrija mesa Goranović, Elektro Šaraf, Gama kafa, Monte Foki flips, OK Kokice, Rubeža doo, Top Force System, Securitas.