Oko 1.000 ljudi okupilo se u okviru programa četvrtog dana protesta, koji organizuje Demokratski front, ispred Skupštine Crne Gore.
Poslanik DF-a Slaven Radunović kazao je da je “velika grupa crnogorskih akademika podržala proteste”.
“Četiri univerziteta – beogradski, prištinski, novosadski i niški dali su podršku. Stiže moralna podrška sa Univerziteta Crne Gore. Velika grupa akademika, profesora naučnih radnika, snažno je podržala proteste i uputila poziv kolegama iz regiona da isto daju podršku”, kazao je Radunović.
Atmosfera je i večeras mirna, a skup i dalje obezbjeđuju jake policijske snage. Jedina novina u odnosu na prethodne večeri su nova zastava sa četiri S na kojoj piše “Srpska Sparta” i transparent “Podgorica sa četiri S”.
Prisutnima se večeras obratio i nezavisni poslanik Mladen Bojanić koji je kazao da “Crnom Gorom vlada savez grešnika”.
“Protesti su stoga najbolji način do fer izbora. Nisam ovdje da podržim nijednu političku ideologiju, ovdje smo da pomognemo da se ostvari cilj-fer i demokratski izbori. Nemam lični problem ni sa Đukanovićem, Vujanovićem i Markovićem. Ne borim se protiv njih, već protiv sistema koji su stvorili. Ja ih nazivam ribarima ljudskih duša i oni su stvorili svijet u kojima je profit iznad ljudi. Ajmo svi da se borimo protiv toga”, rekao je Bojanić.
Lider DF-a Nebojša Medojević kazao je da nema pravne države bez demokratije, a demokratije bez slobodnih izbora.
“A takvih izbora nema dok je Vlade Mila Đukanovića i ona mora pasti. Ujedinili smo se. Ovdje niko nikog ne pita iz koje je stranke i svi kažemo sad ili nikad. Ovaj režim je preko tajne policije utjerao strah u kosti narodu. Obećavam u ime nove vlasti koja će doći, riješićemo se udbe i državne službe bezbjednosti”, kazao je Medojević.
On je, u “ime nove vlasti” obećao da će se riješiti UDBE, da će KAP, Boksiti, Telekom i drugi opet biti državni.
“Ako ostavimo stanje kakvo jeste, spasa nam nema, postaćemo robovi i trpjećemo čizmu. Zato, dođite da se družimo, vidite da je ovo društvo pametnih i veselih ljudi”, kazao je Medojević.
M.M.