U bioskopu Cinema 213 u subotu, 09. septembra, imaćete priliku da u jedinstvenim iskustvu bioskopa pogledate četiri filma nove produkcije.

U 13:45 će se prikazivati film Detektiv Cvrle i zlatna košnica.
U bajkovitom gradiću smještenom između jezera i šume, Medenom brdu, stanovnici se pripremaju za za svoj omiljeni praznik – Dan grada. Toga dana svi građani Medenog brda imaju priliku da se dive jedinstvenoj Zlatnoj košnici, zaštitnici grada. Prema legendi, pronašli su ga osnivači Doline meda, a legenda kaže da će һiljade nedaća zadesiti grad ako Košnica nestane. Uoči praznika, Košnica je pokradena! Sve okolnosti oko nestanka Zlatne košnice upućuju na vjevericu Cvrleta pomoćnika poznate detektivke sove Sofije. Naši detektivi će razotkriti cijeli slučaj, pronaći pravog lopova i vratiti ne samo Zlatnu košnicu, već i mir u dolinu.

U 15:15 časova će se prikazivati film Velika avantura mačke Ru. Sinhronizovani film “Velika avantura mačke Ru” govori o živahnom gradskom mačetu koje odrasta na krovoima Pariza, a čiji se život potom odvija zajedno sa djevojčicom i vlasnicom Klemens, u srcu planinskog okruženja.

U 18:30 će se prikazivati film Moja velika mrsna pravoslavna svadba, 3 dio. Film prati porodicu Portokalos na njihovom prvom zajedničkom putovanju u Grčku.

U 20:30 časova će se prikazati horor film Opatica iz pakla. Reditelj Korin Hardi, uvodi nas u novo poglavlje najstrašnije filmske franšize. Radnja ovog nastavka je smještena u razdoblje prije Prizivanja zla i Anabel.