Učenici VII razreda JU OŠ “Mileva Lajović Lalatović” su u periodu od 25. do 27. oktobra boravili na Ivanovim Koritima, u školi u prirodi poznatoj pod imenom “Cetinje – jedna priča – čas istorije u Prijestonici”, gdje su sticali nova znanja, vještine, navike i umijeća.

 

Boravak u Odmaralištu “Bečići” doprinio je podsticanju i buđenju novih interesovanja i saznanja, razvijanju sposobnosti posmatranja, opažanja, razmišljanja i zaključivanja učenika o različitim pojavama, događajima i procesima kojima se odlikuju Nacionalni parkovi “Lovćen” i “Skadarsko jezero” i prijestonica Cetinje.

Potpunim doživljajem stvarnosti, obogaćenim osmišljenim igricama i kviz takmičenjima od strane animatora, učenici su dobili priliku da steknu potpunija, trajnija i dublja znanja, da bolje upoznaju Cetinje i njegove znamenitosti, kulturne institucije i vrijednosti, saopšteno je na zvaničnoj stranici ove vaspitno-obrazovne institucije.

Boravak van školskih prostorija bio je prilika daučenici steknu novo iskustvo, da razviju samostalnost i uživaju u međusobnom druženju, ali i upoznavanju svojih vršnjaka sa Žabljaka, iz Plužina i Šavnika, koji su zajedno sa njima boravili na Ivanovim Koritima.

Škola “Mileva Lajović-Lalatović” ovaj projekat realizuje još od 2014. godine, čime se podržava ideja da je zadovoljan i srećan učenik bogatstvo svake škole, saopštavaju na zvaničnoj stranici ove vaspitno-obrazovne institucije.

Najavljena su i nova kolektivna druženja za učenike VII razreda s proljeća 2024. godine.