Građanima i građankama Opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću, predśednici Skupštine Opštine Sonji Nikčević i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 18. septembar Dan Opštine Nikšić, piše Analitika.

Nikšić kao najveća Opština ne samo Crne Gore već i nekadašnje jugoslovenske države, zasluženo je dobio epitet industrijskog i privrednog centra.

Vrijednim rukama njegovih građana i građanki Nikšić je postao žila kucavica crnogorske privrede, a on je to ostao i danas, uprkos brojnim izazovima koji su, u doba tranzicije, potresali ovaj grad. Nikšić je uvijek ostajao doljedan stvaralačkom duhu, na dobrobit Crne Gore i svih njenih građana.

Nikšić zato, zaslužuje veću pažnju crnogorske države u kreiranju još usviješnijeg privrednog ambijenta.

Strategijom održivog razvoja kojom će se valorizovati prirodna i privredna bogastva karakteristična za ovaj kraj, poboljšaće se kvalitet života svih građana Nikšića.

Podsticaj preduzetničkog duha mladih, olakšice u poslovanju i veće ulaganje u visoko obrazovanje i kvalitet novih znanja, ovo će neminovno osigurati.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, povodom 18. septembra, Dana opštine i Dana oslobođenja Nikšića, je u ime SNP CG i svoje lično ime, uputio srdačne čestitke svim građanima Nikšića.

“Vrijeme je da Nikšić kao univerzitetski, kulturni i sportski centar, na pravi način valorizuje sve svoje resurse, kako bi grad pod Trebjesom i njegovi građani živjeli životom dostojnim čovjeka”, stoji u čestitki predsjednika SNP CG.

D.D.