Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Češke sa 3:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prenosi CdM.

Mnogo više smo očekivali od duela sa Češkom, imali smo šansu da se umiješamo u borbu za prvo i drugo mjesto u grupi. Međutim, nevjerovatno loš početak meča skupo je koštao “sokoliće”.

Sve je počelo u 6. minutu i to nakon sumnjive sudijske odluke. Naime, Česi su se spremali da izvedu korner, Lagator je povukao za dres Šika, a sudija je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku, a ta odluka je potpuno šokirala naš tim.
Precizan sa 11 metara bio je napadač Sampdorije, Šik, koji je nešto kasnije dotukao naš tim.

Tri minuta nakon prvog gola Šik je opet matirao Kordića. Naš golman nije najbolje reagovao kada je Šik šutirao glavom, nije uspio da uhvati loptu, napadač Češke je pritrčao, bio je brži od Kordića i po drugi put je zatresao našu mrežu.

Sedam minuta potom novi šok pod Goricom. Šik je fantastično povukao kontru, još bolje proigrao Čermaka, koji je matirao Kordića za konačnih 3:0.

Imali smo nakon toga samo jednu pravu priliku, ali Đorđević nije uspio da ublaži poraz u 51. minutu.
Nakon neuspjeha protiv Češke daleko smo od Evropskog prvenstva. Češka je prva sa 20 bodova, dok naš tim ima 12, koliko i Belgija, koja ima dva meča manje.
CRNA GORA – ČEŠKA 0:3

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 2.000. Sudija: Stefan Klosner (Švajcarska). Strijelci: Šik u 6. (penal) i 9, Čermak u 16. minutu. Žuti kartoni: Boljević, Vico, Lagator, Jovović, Đorđević (Crna Gora), Tetur, Hubinek, Černi (Češka)

Crna Gora: Kordić, Raspopović, Kopitović, Kartal (35. Boljević), Vico, Hočko, Lagator, Jovović, Kosović (64. Janković), Mandić (35. Vušurović), Đorđević.
Češka: Zima, Matežu, Liftner, Vraštil, Havel, Čermak (76. Tetur), Travnik, Hubinek, Černi (63. Holcer), Jankto, Šik (81. Juliš).

Z.G.