Na lični zahtjev Savjet je razriješio Aleksandra Sašu Zekovića sa funkcije predsjednika Savjeta i imenovao advokata Zorana Čelebića, člana Savjeta ispred Advokatske komore Crne Gore, za novog predsjednika.

To je odlučeno na redovnoj sjednici tog tijela, na kojoj su razmotreni predmeti u radu, pristigli odgovori Uprave policije, kao i izjašnjenja građana.

Na sjednici je razmotreno obraćanje udruženja “Roditelji” koje je od Savjeta zatražilo da provjeri informaciju iz medija vezano za ubacivanje suzavca u salu u kojoj se održavao trening djece.

“Obraćanje ove NVO je dostavljeno Upravi policije na izjašnjenje, a Savjet je ostvario uvid u službenu dokumentaciju Centra bezbjednosti Budva, koja uključuje prikupljene zapisnike obavještenja prikupljena od građana. O slučaju je diskutovano i na sjednici u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i predstavnika civilnog društva gdje je zatraženo da se u vezi sa zahtjevom ove NVO Uprava policije dodatno i javno oglasi što je od strane iste i urađeno”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici su analizirani i pristigli odgovori iz državnih tužilaštava, a usvojen je plan rada Kontakt centra i program rada Savjeta do kraja tekuće godine.

Izvor: Fos Media