Grupa mladih entuzijasta i zaljubljenika u muziku došla je na ideju da stvori muzičku platformu, na kojoj bi neafirmisani umjetnici imali priliku da njihova muzika nađe put do svojih slušaoca, pa je tako nastao Bučan pas. Jedinstven u regionu, ima za cilj prikupljanje i promovisanje crnogorskih muzičkih stvaraoca i njihovog video i audio materijala.

“U dogovoru sa samim autorima, materijal koji se nalazi na Bučnom je dostupan za besplatno preuzimanje ili samo za preslušavanje. Na platformi se nalazi i sedmična top lista koja je prvi put urađena u Crnoj Gori. Posebna pažnja se posvećuje novim izdanjima koja se ističu u posebnoj sekciji na sajtu, a u dogovoru sa autorima koji odluče da svoje radove plasiraju putem ovog servisa, radi se i medijska kampanja i promocija putem ovog portala i medijskih partnera iz Crne Gore i regiona”, rekao je za naš portal Bojan Tešić, jedan od osnivača.

Sve je prezentovano u posebno dizajniranom okruženju u kojem je lako preslušati, pregledati i koristiti sadržaj, te ga dalje distribuirati ili djieliti preko socijalnih mreža.

“Htjeli smo da nešto bude drugačije, a ujedno i prepoznatljivo. Posle razmjene stotinjak muzičkih slengova, tehničkih izraza i sličnih stvari odlučili smo se za ideju da scena mora da bude bučna da bi se čula; da ne funkcioniše svijet na tome da čekaš da se nešto lijepo desi, da je to pasji život. Pa iz toga je nastalo ime Bučan Pas koji simbolizuje pokret, skretanje pažnje na postojanje. A sa druge strane svi volimo malo bučniji ritam”, prisjeća se Bojan dana kada je tek smišljao ime sa Draganom Lučićem i Đorđem Njunjićem.

bucan-pas
Kreatori Bučnog psa ujedno su bili i organizatori tribine u saradnji sa Bedem festom, čija tema je bila “Svijet stripova u Crnoj Gori” a kao jedan od sagovornika na tribini našao se Marčelo. Bojan vidi Bedem fest i slične festivale kao izuzetnu priliku za crnogorske bendove, na čijim scenama su energija i polet znatno drugačiji u odnosu na klubske svirke.

“Bedem fest je sigurno, mogu samo u svoje ime da kažem, jedan od najiskrenijih festivala na kojima sam bio. Način organizacije i njegovog preživljavanja je za svaku pohvalu. Ove godine su napravili veliki iskorak i pokušali da naprave veliki festival. Iako je pucalo na sve strane na kraju smo dobili jedno divno iskustvo”, kazao nam je Bojan. 


U planu imaju i četvrtu tribinu, predviđenu za sredinu novembra, pod nazivom “Premotavanje” koja bi trebala da obuhvati Nikšić i Podgoricu.

Bojan, Dragan i Đole imaju za cilj da pomognu jednoj gotovo nevidljivoj sceni i imaju namjeru da se prošire na region. Za sada cijela ideja i realizacija zasnivaju se na volonterizmu, a kako im pomoć ne bi bila na odmet, pozvali su sve zainteresovane da se uključe i podrže projekat.

http://bucanpas.com/bucanpas/fonoteka/#/pocetna