Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je da se broj birača u biračkom spisku Opštine Nikšić, u odnosu na prethodne izbore, smanjio za 245, prenosi Radio Televizija Crne Gore.

Za prethodne izbore, u biračkom spisku registrovan je bio 58.731 birač, dok je, zaključno sa 1. martom, na pomenutom spisku bilo 58.486 birača.

“Broj novoupisanih birača koji su biračko pravo stekli punoljetstvom je 354, onih koji su prijavili prebivalište u Crnoj Gori je 23, a onih koji su biračko pravo stekli prijemom u crnogorsko državljanstvo je tri”, saopštili su iz MUP-a.

Prema podacima MUP-a, broj birača za koje je izvršena promjena upisa na osnovu prijave, odnosno odjave prebivališta u Crnoj Gori iznosi 210, prenosi agencija MINA.

“Broj birača brisanih po osnovu smrti je 379, nijedan birač nije izbrisan po osnovu gubitka crnogorskog državljanstva, a dvoje ljudi je izbrisano zbog odjave prebivališta van Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva.

Lično ime je, prema njihovim podacima, promijenilo 126 birača, dok nijedan građanin nije promijenio jedinstveni matični broj.

“Broj birača kojima je promijenjen datum prijave posljednjeg prebivališta je tri, a isti broj njih promijenio je i datum prijave prebivališta u Crnoj Gori”, naveli su iz MUP-a.

Kako su saоpštili, 624 birača je promijenilo biračko mjesto.