Brion Raš, američki košarkaš koji je nedavno pojačao ekipu KK Sutjeska, za naš portal dao je izjavu povodom utakmice koja će se u odigrati protiv Cibone.

“Imam sjajan odnos sa igračima iz tima, oni su grupa dobrih momaka koji naporno treniraju svaki dan. Sa novim trenerom, njegovom energijom, taktikom i radnom etikom koju zahtijeva svakodnevno od igrača, mislim da je u nedelju sve moguće. Biće interesantno vidjeti kako će se sve odigrati”, kazao je Raš za Mladi Nikšića.

Američki košarkaš ima pozitivne utiske o našem gradu:
”Nikšić je mali grad ali ima sjajne navijače, i ljude koji su veoma gostoljubivi. Sviđa mi se dobra vibracija koju ovaj grad ima.”

Raš je potpisao ugovor do kraja sezone. Dobio je crnogorski pasoš prije tri i po godine, kada se našao na spisku selektora Luke Pavićevića za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Nije zaigrao za “crvene”, jer je prednost tada dobio Tejlor Ročesti. Njegov posljednji klub bio je Fuenladbrada, sa kojom se rastao prije tri mjeseca. Igrao je i u Rusiji (Trijumf i Krasnije Krilia), Italiji (Aurora), Francuskoj (Roan i Strazbur), te kazahstanskoj Astani, Al Rijadu iz Bejruta i u njemačkom Ulmu.