Golgeter Sutjeske, Božo Marković sa 15 postignutih golova zauzima prvo mjesto na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

 

Vezista Budućnosti Draško Božović i Vuk Striković iz Rudara postigli su po 11, a po gol manje napadač Podgorice, Šaleta Kordić i Kristijan Vuljaj iz Dečića. Njegov klupski drug Iljir Camaj strijelac je devet pogodaka, dok su po osam postigli igrači Budućnosti Dejan Zarubica i Igor Ivanović iz Budućnosti i vezista Sutjeske, Milutin Osmajić. Napadač Iskre, Ivan Vuković strijelac je šest golova, dok su po pet postigli golgeter OFK Titograda, Marko Mrvaljević, Anđelo Rudović iz Dečića, Marko Burzanović iz Zete i Miloš Zečević iz Rudara. Po četiri puta u listu strijelaca upisali su se Miloš Raičković iz Budućnosti, fudbaleri Iskre, Bogdan Milić i Zoran Petrović, igrači Zete Vasko Kalezić, Kođo Nijaveđi i Goran Milojko. Po četiri pogotka postigli su i albanski internacionalac u dresu Jezera Ndue Mujeci, Japanac Arihiro Sentoku i Nikola Čelebić iz Podgorice, Nikola Janjić iz Sutjeske i Zoran Mikijelj iz Petrovca.

 

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u narednih šest golgeteri Sutjeske Goran Vujović, Igor Ivanović i Marko Ćetković, igrači Mladosti Marko Šćepanović i Zoran Petrović i napadač Zete, Nikola Krstović.

 

Izvor: Mina