jelena borovinić

Nakon sto je Milutin Kusovac podnio ostavku na mjesto v.d. Generalnog direktora za IPA projekte i zdravstveni turizam i prešao u CEDIS, o čemu je već CdM pisao, Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je, kako CdM saznaje, na njegovo mjesto predložila Luku Đukanovića, diplomiranog ekonomistu, koji je do sada obavljao poslove rukovodioca Odjeljenja za reviziju programa poljoprivrede i ruralnog razvoja u Državnom revizorskom tijelu. Đukanović je prije toga bio zaposlen u Ministarstvu poljoprivrede dok je ministar bio Petar Ivanović.

Sve bi ovo bilo u redu da zvaničnim Pravilnikom u unutrašnjoj organizaciji u sistematizaciju radnih mjesta nije propisan uslov da ovo mjesto pokriva lice koje ima završen Pravni fakultet. Ovim prijedlogom mnistarka ponovo krši propise i mimo propisanih uslova imenuje lica za obavljanje funkcija.
Podsjetimo, član Demokrata Milutin Milo Kusovac koji je u februaru zaposlen u Ministarstvu zdravlja prešao je u CEDIS, gdje je komercijalni direktor.
Mnogo prašine podiglo se oko zaposlenja funkcionera Demokrata, diplomiranog ekonomiste u Ministarstvu zdravlja. Kako je Kusovac dobio mjesto po dubini (partijsko zapošljavanje), ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, Kusovca je postavila za generalnog direktora jednog Direktorata u njenom resoru iako on nije ispunjavao uslove propisane sistemstizacijom koju je Ministarstvo pripremilo, o čemu je već pisao CdM.
Naime, iako mu je bila namijenjena funkcija sekretara Ministarstva zdravlja, Vlada Crne Gore je na sjednici od 18. februara 2021. godine imenovala Milutina Kusovca za v.d. generalnog direktora Direktorata za projekte, inovacije i zdravstveni turizam u Ministarstvu zdravlja, što je takođe prvi objavio CdM.
Međutim, prema vazećem Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji koji je Vlada usvojila 4. februara ove godine, propisani su uslovi VII nivoa kvalifikacije obrazovanja iz oblasti društvenih nauka-pravo ili tehničko-tehnoloških nauka.
Izvor: CdM